• 2 magazine, 0 produse
Michelin ALPIN 6

Michelin ALPIN 6

/72% · iarnă · · : Premium

B
C
A
Michelin ALPIN 6
verificați disponibilitatea Michelin ALPIN 6
Lățime
Profil
Mărimea jenții

Cuprins:

Concurenți

Michelin Alpin 6 este un anvelopă de iarnă care a fost testată în mod extensiv de diverse organizații auto în diferite dimensiuni, evidențiind un spectru larg de calități care răspund nevoilor șoferilor în căutarea siguranței și eficienței în lunile reci. Un aspect constant în toate testele este echilibrul și performanța anvelopei pe toate suprafețele. Acest lucru este remarcat în special în ceea ce privește capacitățile sale pe suprafețe înghețate, unde demonstrează aderență și manevrabilitate superioare. Mai mult, rezistența redusă la rulare și uzura minimă nu doar o fac o opțiune prietenoasă cu mediul, ci și asigură longevitatea, reducând costul de proprietate în timp.


Remarcabil, Michelin Alpin 6 arată o performanță lăudabilă pe șosele uscate, cu manevrabilitate precisă și proprietăți sigure de conducere chiar și la limită, confirmând dedicația Michelin pentru siguranța și încrederea șoferului. Anvelopa menține caracteristici sigure pe șosele umede, cu o bună performanță la frânare, cu toate că au fost observate slăbiciuni minore în comportamentul de aqaplanare și, într-o măsură mai mică, în manevrabilitatea pe suprafețe umede în teste specifice. Aceste caracteristici subliniază fiabilitatea anvelopei în condiții de conducere variate și provocatoare, inclusiv scenarii de iarnă în care siguranța este esențială.


În ceea ce privește dezavantajele, Alpin 6 a arătat anumite zone de performanță mai slabă, cum ar fi rezistența la aqaplanare lateral și, potrivit unei surse, în categoria frânării în zăpadă. Cu toate acestea, aceste aspecte par să fie relativ minore atunci când sunt luate în considerare în contextul portofoliului general de performanță al anvelopei.


Ceea ce diferențiază Michelin Alpin 6, conform rezultatelor testelor, nu este doar performanța sa, ci și caracteristicile sale inovatoare, cum ar fi canelurile profilului care se lărgesc odată cu uzura anvelopei, menținând eficacitatea pe tot parcursul duratei sale de viață. Acest lucru se aliniază încă și mai mult cu abordarea Michelin față de sustenabilitate și performanță.


Eficiența la combustibil și amprenta redusă de carbon sunt alte aspecte critice abordate de Alpin 6, cu mai multe teste evidențiind consum redus de combustibil și greutate redusă a anvelopei ca beneficii cheie. Cu toate acestea, pe de altă parte, anumite teste au indicat o rezistență mai mare la rulare, ceea ce ar putea afecta economia de combustibil.


În ciuda acestor calități, există o notă constantă referitoare la prețul său fiind destul de ridicat, reflectând statutul premium al anvelopei în gama Michelin și pe piață în general. Cu toate acestea, pentru șoferii care pun preț pe siguranță, durabilitate și performanță într-un spectru de condiții de iarnă, Michelin Alpin 6 se dovedește a fi o alegere remarcabil recomandată, reprezentând fuziunea inovației tehnologice și a securității la volan pentru care Michelin este cunoscut.

Mărimi

Michelin ALPIN 6 este fabricat în 72 mărimi, începând de la 185/65 R15 până la 195/55 R20.
arată prețurile

Runflat


Anvelope similare

Comparație: pneuri similare cu Michelin ALPIN 6

Cronologie

2018

Michelin ALPIN 6 a fost lansat și l-a înlocuit pe Michelin Alpin 5.

2019

Michelin ALPIN 6 a fost testat 3x (Automotorsport,...)

2020

Michelin ALPIN 6 a fost testat 7x (ADAC,...)

2021

Michelin ALPIN 6 a fost testat 6x (AutoMotorSport,...)

2022

Michelin ALPIN 6 a fost testat 8x (ADAC,...) și a câștigat testul Autobild 215/55 R17.

2023

Michelin ALPIN 6 a fost testat 3x (ADAC,...)

Realizări

Cele mai bune
Frânare pe drum uscat
Adac 2023
Adac 2023
Autobild 2022
TyreReviews.com 2022
Cele mai bune
Tracțiune pe zăpadă
Adac 2023
Adac 2023
Autozeitung 2022
Autoexpress 2022
Cele mai bune
Acvaplanare - transversal
Adac 2023
Adac 2023
Autozeitung 2022
Cele mai bune
Acvaplanare - longitudinal
Adac 2023
Adac 2023
Tuv 2021
Cele mai bune
Confort
Autoklubcr 2022
Autobild 2021
Autobild 2019
Cele mai bune
Manevrabilitate pe drum umed
Autoklubcr 2022
Autoklubcr 2021
Automotorsport 2019
Cele mai bune
Frânare pe drum umed
Adac 2023
Adac 2023
Cele mai bune
Manevrabilitate pe drum uscat
Automotorsport 2021
Autoklubcr 2020
Cele mai bune
Zgomot exterior
Adac 2023
Cele mai bune
Viraj circular pe drum umed
Autobild 2020

Michelin ALPIN 6 în testare anvelopă

Toate testele pentru anvelopă la care Michelin ALPIN 6 a fost prezentat:
Nume Impact mediuSiguranța la volan
Cele mai bune valori în test22.1
Michelin ALPIN 62 2.3
Arată detaliile testului
ADAC Testare anvelope de iarnă 2023 225/45 R17
Bun
Clasat #2 din 16
Asigurând o poziție lăudabilă pe locul doi din 16 concurenți, MICHELIN ALPIN 6 a demonstrat o performanță remarcabilă care i-a adus o evaluare finală de 'Bun'. Remarcabil pentru caracte risticile sale precise și sigure de manipulare la limita pe drumuri uscate, anvelopa a demonstrat, de asemenea, o performanță globală sigură pe suprafețele umede, completată de o durată de viață estimată foarte ridicată. Designul său ușor și consumul redus de combustibil au sporit și mai mult atractivitatea sa. În timp ce a strălucit în multe aspecte, a avut unele slăbiciuni ușoare în comportamentul de acvaplanare laterală și manipulare pe carosabil ud. Pe drumuri de iarnă, a avut o performanță solidă, cu distanțe de frânare pe zăpadă ușor sub medie și măsurători ale tracțiunii ușor peste medie. S-a remarcat în manipulare, datorită rezervelor de siguranță suficiente și direcționabilității precise, și a obținut rezultate peste medie în măsurătorile de frânare pe gheață. Amprenta ecologică a MICHELIN ALPIN 6 a fost impresionantă, laudându-se cu o durată de viață a uzurii mult peste medie în testul de uzură, uzură minimă a anvelopei și o eficiență excelentă datorită greutății reduse și metricile reduse de consum de combustibil.
Nume Impact mediuSiguranța la volan
Cele mai bune valori în test1,82,0
Michelin ALPIN 61,8 2,3
Arată detaliile testului
Autoexpress Testare anvelope de iarnă 2023 225/45 R17

Clasat #6 din 7
Într-un domeniu competitiv, Michelin Alpin 6 a obținut locul șase din șapte concurenți. Începând cu ultima evaluare din 2019, Alpin 6 a demonstrat o performanță constantă, deși nu a reușit să reproducă succesul său de pe locul trei din trecut. De data aceasta, punctele sale forte au fost cele mai evidente în condițiile de zăpadă, unde a obținut locul trei printre rivalii săi în evaluările bazate pe zăpadă. Cu toate acestea, anvelopa a avut o performanță mai slabă în condițiile umede, fiind cu puțin peste două procente în spatele liderilor, situându-se pe locul șase. Performanța sa pe suprafețele uscate a relevat un echilibru stabil, dar limitat la nivel frontal, alături de o pierdere marginal mai rapidă a aderenței în comparație cu concurenții. Într-o notă pozitivă, eficiența sa în consumul de combustibil a arătat o îmbunătățire considerabilă, egaland acum cel mai bun din clasa sa. Din păcate, această evoluție a fost umbrită de clasarea sa pe ultimul loc în ceea ce privește zgomotul din cabină, reflectând performanța sa anterioară din 2019.
Nume
Michelin ALPIN 6
Arată detaliile testului
Autoexpress Testare anvelope de iarnă 2022 225/45 R19

Clasat #6 din 6
Terminând pe locul al 6-lea din 6 concurenți, Michelin ALPIN 6 a demonstrat o performanță care, deși a fost plasată pe ultimul loc, a fost strâns contestată cu cei mai apropiați rivali. A existat o marjă minimă care o separa de ceilalți concurenți, în special de locul al treilea Hankook, evidențiind că în condiții practice, diferențele erau neglijabile. În mod impresionant, design-ul anvelopelor, care permite caneluri să se lărgească pe măsură ce se uzează, asigură o eficacitate susținută pe durata duratei lor de viață. Această caracteristică a strălucit în special în condițiile de zăpadă unde a demonstrat o accelerare superioară în linie dreaptă și performanțe de frânare. A obținut chiar și locul întâi în tracțiunea pe zăpadă, o îmbunătățire semnificativă în raport cu performanțele sale anterioare. Cu toate acestea, această îmbunătățire în aderența la zăpadă părea să compromită capacitățile sale de manevrabilitate pe carosabil ud, unde a fost mai puțin formidabil. Cu toate acestea, performanța sa în condițiile umede a fost marcată de o frânare excelentă și o manevrabilitate stabilă, subliniind un sentiment de siguranță. În condiții uscate, deși anvelopa părea într-o oarecare măsură moale, a menținut o poziție competitivă în ceea ce privește eficiența combustibilului. Această evaluare subtilă subliniază performanța consecventă și fiabilă a ALPIN 6 în diverse condiții, ilustrând angajamentul Michelin față de inovație și siguranță.
Nume Total puncte
Cele mai bune valori în test100
Michelin ALPIN 698.5
Sursă: www.autoexpress.co.uk
ADAC Testare anvelope de iarnă 2022 215/60 R16
Bun
Clasat #4 din 17
Michelin Alpin 6 a avut o performanță impresionantă în evaluarea sa, obținând locul 4 din toți competitorii cu care a fost confruntată. Anvelopa a fost lăudată pentru performanța sa echilibrată, demonstrând excelență pe o varietate de suprafețe cu o forță deosebită pe condițiile de gheață, alături de uzura sa remarcat de jos. Aceasta nu a evidențiat nicio slăbiciune semnificativă, obținând o notă finală de 'Bună'. Acest rezultat lăudabil subliniază performanța sa fiabilă și constantă, făcând-o recomandată în special pentru utilizatorii care caută o anvelopă de iarnă de încredere care excellează în asigurarea siguranței și durabilității pe diferite terenuri de iarnă.
Nume UmedUscatZăpadăGheațăRezistență la rulajZgomotPoartă
Cele mai bune valori în test2,01,81,41,81,52,71,5
Michelin ALPIN 62,42,02,41,92,62,82,0
Arată detaliile testului
Autoklub ČR Testare anvelope de iarnă 2022 225/45 R17

Clasat #3 din 8
Asigurându-și un loc laudabil pe locul trei între opt concurenți, Michelin Alpin 6 și-a demonstrat capacitățile într-o evaluare riguroasă. În mod remarcabil, acest anvelopa s-a evidențiat prin performanța sa excepțională în discipline specifice, stabilind standardele în ceea ce privește confortul, tracțiunea pe zăpadă și manevrabilitatea pe carosabil ud. Atributele sale subliniază competența sa în navigarea eficientă a condițiilor diverse și dificile de iarnă. În ciuda absenței de comentarii detaliate sau o notă finală în înregistrările testului, avantajele distincte ale anvelopei în aceste domenii critice evidențiază fiabilitatea sa generală și excelența în performanța de iarnă.
Nume Total puncteUmedUscatZăpadă
Cele mai bune valori în test103,6108,3100,2102,1
Michelin ALPIN 6101,5105,297,7100,5
Arată detaliile testului
Sursă: www.autoklub.cz
ADAC Testare anvelope de iarnă 2022 185/65 R15
Bun
Clasat #4 din 16
Asigurând o poziție lăudabilă de 4 din 16 concurenți, Michelin Alpin 6 și-a demonstrat valoarea într-o evaluare robustă, obținând o notă finală de 'Bun'. Acest anvelopa s-a distins prin performanța echilibrată pe toate suprafețele, marcându-se printr-o consum redus de combustibil și o uzură excepțional de mică, ultima primind cele mai mari laude. Nu a demonstrat nicio slăbiciune semnificativă, ieșind în evidență ca fiind particular de recomandat. Punctele sale tari s-au întins pe diferite condiții fără discipline specifice marcate ca fiind cele mai bune absolute sau zone în care a terminat ultima, subliniind capacitatea sa de a face față și fiabilitatea pentru condusul în iarnă.
Nume UmedUscatZăpadăGheațăRezistență la rulajZgomotPoartă
Cele mai bune valori în test1,71,91,81,91,72,51,5
Michelin ALPIN 62,32,52,02,31,7 2,62,0
Arată detaliile testului
Autozeitung Testare anvelope de iarnă 2022 225/45 R17
Foarte recomandat
Clasat #3 din 8
Asigurând un loc lăudabil al treilea din opt concurenți, Michelin Alpin 6 a primit un verdict final de "Foarte recomandat". În timpul evaluărilor, anvelopa a demonstrat o manipulare echilibrată pe suprafețele umede, cu tranziții netede la limită și performanțe puternice atât în testele de frânare, cât și în cele de acvaplanare. Pe drumurile uscate, deși anvelopa a prezentat o reacție minimă la schimbările bruște de direcție și o reacție la direcție puțin întârziată, ceea ce a dus la subviraj în viraje, eficiența sa de rulare ar putea fi îmbunătățită. În condiții de zăpadă, s-a remarcat în tracțiune, deși nu a obținut cea mai bună performanță de frânare. Alpin 6 a fost stabil în virajele de tip slalom, dar a lipsit de aderența ultimativă necesară pentru viteze mai mari. În mod remarcabil, s-a evidențiat în disciplinele specifice, performând impresionant în Acvaplanare - traversare și demonstrând o tracțiune remarcabilă în Zăpadă.
Nume UmedUscatZăpadă
Cele mai bune valori în test147143147
Michelin ALPIN 6130119134
Arată detaliile testului
Sursă: www.autozeitung.de
Autobild Testare anvelope de iarnă 2022 215/55 R17
Exemplar
Clasat #1 din 19
Asigurându-și o poziție fruntașă, terminând pe locul 1 din 19 competitori, Michelin Alpin 6 a fost celebrat pentru performanța sa generală în evaluările riguroase, obținând evaluarea finală de 'Exemplar'. Acest anvelopă distinctivă s-a remarcat printr-o caracteristică de condus captivantă în toate tipurile de condiții de iarnă, prezentând o răspuns precis la direcție și o experiență de conducere sportivă, dar dinamică, alături de o durată de viață înaltă a anvelopelor remarcabilă. În ciuda performanței sale superioare, s-a remarcat pentru un preț ridicat. În plus, Michelin Alpin 6 a demonstrat o putere de neegalat în frânarea și durata de viață pe teren uscat, evidențiind capacitățile sale excepționale în domenii critice ale performanței anvelopelor, consolidându-și poziția ca lider în evaluare.
Nume UmedUscatZăpadăCosturi de rulare
Cele mai bune valori în test2+2+2+2+
Michelin ALPIN 62+ 22+ 2+
Arată detaliile testului
Sursă: www.autobild.de
Tyre Reviews Testare anvelope de iarnă 2022 225/45 R17

Clasat #7 din 9
Nume
Michelin ALPIN 6
Sursă: www.tyrereviews.com
Autobild Testare anvelope de iarnă 2022 215/55 R17

Clasat #3 din 56
Nume Distanță de oprire pe drum umedDistanță de oprire pe zăpadă
Cele mai bune valori în test32,825,4
Michelin ALPIN 634,126,4
Nume Total puncteIarnăUmedUscatRezistență la rulaj
Cele mai bune valori în test1102301,21501,21202,4109,6
Michelin ALPIN 61050283,86480,06194,291,6
Arată detaliile testului
Sursă: reifenpresse.de
Nume Total puncteUmedUscatZăpadăRezistență la rulajZgomot
Cele mai bune valori în test8,79,69,3101010
Michelin ALPIN 67,77,29,3 7,069
Arată detaliile testului
Sursă: www.auto-motor-und-sport.de
Nume UmedUscatZăpadăGheațăZgomotPoartă
Cele mai bune valori în test1,61,91,52,12,71,5
Michelin ALPIN 62,32,12,42,23,11,5
Arată detaliile testului
Sursă: www.adac.de
Nume UmedUscatZăpadăGheațăZgomotPoartă
Cele mai bune valori în test1,61,91,92,02,62,0
Michelin ALPIN 62,51,9 2,22,0 3,12,0
Arată detaliile testului
Sursă: www.adac.de
Nume UmedUscatZăpadăRezistență la rulajPoartă
Cele mai bune valori în test2+2+11-1
Michelin ALPIN 6222+2-1
Arată detaliile testului
Sursă: www.autobild.de
Nume Distanță de oprire pe drum umedDistanță de oprire pe zăpadă
Cele mai bune valori în test32,127,3
Michelin ALPIN 634,929,1
Arată detaliile testului
Sursă: www.autobild.de
Nume UmedUscatZăpadă
Cele mai bune valori în test2+2+1
Michelin ALPIN 62+ 22
Arată detaliile testului
Sursă: www.autobild.de
Nume Total puncteUmedUscatZăpadă
Cele mai bune valori în test101,1103,4102,8100
Michelin ALPIN 698,6697,499,299,4
Arată detaliile testului
Sursă: www.autoklubcr.cz
Nume Distanță de oprire pe drum uscatDistanță de oprire pe drum umedDistanța de oprire pe gheață
Cele mai bune valori în test13,914,816,4
Michelin ALPIN 615,715,531,2
Arată detaliile testului
Sursă: www.autonavigator.hu
Nume UmedUscatZăpadăRezistență la rulajZgomot
Cele mai bune valori în test9,58,79,9109
Michelin ALPIN 68,28,7 6,999
Arată detaliile testului
Nume UmedUscatZăpadăGheațăZgomotPoartăConsum de combustibil
Cele mai bune valori în test1,32,01,82,12,51,01,8
Michelin ALPIN 62,02,52,12,22,61,52,1
Arată detaliile testului
Sursă: www.adac.de
Nume Total puncteUmedUscatZăpadăRezistență la rulajZgomot
Cele mai bune valori în test200674860189
Michelin ALPIN 618567 4645164
Arată detaliile testului
Sursă: images.ace.de
Nume Total puncteIarnăUmedUscatRezistență la rulajZgomot
Cele mai bune valori în test101,6299,9299,9100101,1100,7
Michelin ALPIN 698,4291,9295,496,287,698,8
Arată detaliile testului
Sursă: www.autoexpress.co.uk
Nume Total puncte
Cele mai bune valori în test8,9
Michelin ALPIN 67,9
Arată detaliile testului
Sursă: www.auto-motor-und-sport.de
Nume UmedUscatZăpadăCosturi de rulare
Cele mai bune valori în test2+2+11-
Michelin ALPIN 62+ 22+1-
Arată detaliile testului
Sursă: www.autobild.de
Nume Distanță de oprire pe drum umedDistanță de oprire pe zăpadă
Cele mai bune valori în test29,224
Michelin ALPIN 630,424,7
Arată detaliile testului
Sursă: www.autobild.de

Distribuția ratingurilor de încercare

100% (6x)85% (10x)
Foarte bunFoarte recomandatExemplarBunRecomandat
1x1x4x9x1x

Clasificări x Mărimea roții

R15R16R17
85% (2x)88% (5x)93.3% (9x)

Clasificări x Lățime

185/xx Rxx195/xx Rxx205/xx Rxx215/xx Rxx225/xx Rxx
85% (1x)85% (2x)90% (3x)90% (3x)93.6% (7x)

Faq

  1. Unde este fabricat Michelin ALPIN 6?

    Michelin ALPIN 6 este fabricat în Spania/Germania.

Alte modele Michelin