Autobild publică testul anvelopelor pentru toate sezoanele pentru 2023, doar anvelopele premium printre cele mai bune

Anvelopele pentru toate sezoanele se confruntă în prezent cu o creștere fără precedent a popularității, ceea ce i-a determinat pe producători să investească masiv în dezvoltarea acestora. De asemenea, organizațiile de publicare a testelor le acordă mai multă atenție. De exemplu, Autobild efectuează un test cuprinzător în două etape asupra acestor anvelope. În prima etapă, se măsoară distanța de frânare a anvelopelor atât în condiții de carosabil uscat, cât și în condiții de carosabil umed. Pe baza acestor rezultate, sunt aleși candidații pentru cea de-a doua etapă, mai aprofundată. În acest an, 16 anvelope au ajuns la această etapă, care a culminat cu selectarea celei mai bune anvelope all season pentru 2023 – conform evaluării Autobild.

În plus, în acest an, Autobild a inclus în test o anvelopă de vară și una de iarnă, astfel încât să putem compara cât de mult reprezintă un compromis pentru anvelopele all-season. Iar în cazul distanței de frânare, s-ar putea spune că nu prea mult – anvelopa de vară s-a oprit prima pe ud, desigur, dar a fost la puțin peste doi metri distanță de cea mai bună anvelopă all-season, care în acest caz este Bridgestone, ceea ce reprezintă o diferență mare față de modul în care o anvelopă pur de iarnă frânează pe ud, deci iarna situația se inversează și anvelopa all-season are un avantaj.

Anvelope premium versus anvelope de buget

Câteva anvelope de buget au ajuns apoi în finală de pe poziții mai bune, dar în cea de-a doua fază a testului a devenit clar că producătorii premium au investit mai mult în dezvoltare până la urmă și, într-un sector relativ tânăr, au învins în mod covârșitor concurența mai ieftină – este rar să găsești șase anvelope premium în primele poziții. Și acest lucru demonstrează cât de complexă este o chestiune pentru o anvelopă modernă pentru toate anotimpurile – trebuie să funcționeze pe zăpadă iarna, dar în același timp nu poate fi la fel de delicată ca o anvelopă de iarnă pentru a rezista la temperaturile mai ridicate din timpul verii. Dar haideți să aruncăm o privire asupra câtorva modele specifice care ne-au atras atenția.

Michelin Crossclimate 2, sau mai bine zis primul său model, este anvelopa originală pentru toate sezoanele care a inaugurat o nouă eră a anvelopelor pentru toate sezoanele. Cel de-al doilea model, mult așteptat, este imbatabil pe zăpadă, unde urmează întotdeauna îndeaproape anvelopa de iarnă și chiar o egalează în slalom. Acest lucru, împreună cu o distanță de frânare pe uscat ușor mai bună, i-a asigurat locul întâi în fața celei de-a doua generații de anvelope all season de la Continental, Allseasoncontact 2. Dar a reușit să o învingă pe Michelin în disciplina sa regală, care este kilometrajul. deși cu mai puțin de 2.000 de kilometri, conform proiecțiilor. Dar, în rest, anvelopele sunt foarte asemănătoare, Continental fiind ușor mai bun pe carosabil umed, datorită distanței de frânare mai scurte și a manevrabilității mai bune.

Și apoi, noul Turanza All Season 6 de la Bridgestone a trebuit să se mulțumească cu locul trei. Aceeași soartă a avut-o și Vredestein Quatrac, care nu a fost ajutat de cea mai bună notă absolută pe ud. Pe celelalte poziții găsim Pirelli și Goodyear, însă pentru noi este interesant mai ales locul 7, unde se află Kleber Quadraxer 3, care aparține concernului Michelin și care, având în vedere prețul său, oferă caracteristici foarte bune de manevrabilitate. Și dacă nu ar fi fost vorba de manevrabilitatea mai slabă pe carosabil umed și de kilometrajul mai scurt, anvelopa s-ar fi putut plasa chiar mai bine. A lăsat în urmă chiar și anvelopa Hankook 4S2, ceva mai scumpă, care se clasează în mod regulat foarte bine în teste.

Urmează alte anvelope mai accesibile, cum ar fi BF Goodrich, Kumho și Nexen. Un loc 11, mai degrabă dezamăgitor, este apoi acordat noului Dunlop Sport All Season, care este destul de scump având în vedere calitățile sale. O altă dezamăgire este clasarea anvelopelor Firestone Multiseason (locul 13) și Falken AS 220 Pro, ambele răsfățate de kilometrajul redus, un criteriu destul de important în testele Autobild. Pentru ambele anvelope vorbim de o durată de viață de puțin peste 30.000 km, prin comparație, cea mai bună din test este Nexen N Blue 4Season2, produsă în Cehia, cu o durată de viață estimată la 75.000 km, de peste două ori mai mult. Nexen, alături de Michelin Crossclimate 2, a câștigat premiul ecologic “anvelopa verde”.

Și, în final, tradiționala întrebare – merită anvelopele all-season?

Iar răspunsul nu este simplu – dacă vorbim despre caracteristicile de manevrabilitate, atunci, având în vedere parametrii iernilor anterioare, care pot fi aproape de vară, dar și foarte de iarnă, aș spune că da – anvelopele all-season mai bune sunt, practic, cel mai bine pregătite pentru astfel de fluctuații. Un alt argument în favoarea anvelopelor all-season este confortul – nu este nevoie să faceți o programare la service peste câteva săptămâni în perioadele de vârf și să vă faceți griji că iarna va veni mai devreme, anvelopa este deja pregătită pentru orice. Apoi, bineînțeles, nu există costuri frecvente de reșapare, care nu sunt de asemenea nesemnificative în ceea ce privește durata de viață a anvelopei – trebuie abordată doar reechilibrarea ocazională. Așadar, anvelopele de iarnă au vreun dezavantaj? Au, dar, în mod paradoxal, cel mai mult în comparație cu anvelopele de vară – sunt mai puțin alunecoase și, prin urmare, durează mai mult, pot avea un consum mai mic de combustibil și, cel mai important, sunt mai bune și pe ploaie. Diferența nu este foarte pronunțată, dar din rezultatele acestui test reiese clar că frânarea și manevrabilitatea pe carosabil umed sunt pur și simplu mai bune cu anvelopele de vară. Pe de altă parte, revenim la faptul că multe dintre aceste situații le veți experimenta pe anvelopele de iarnă, care, la rândul lor, sunt aproape întotdeauna mai proaste decât anvelopele all-season în aceste discipline. De asemenea, anvelopele pentru toate sezoanele sunt destul de puternice în ceea ce privește prevenirea aquaplanării, chiar și în comparație cu anvelopele de vară.

Dar, când vine vorba de costuri, există o capcană – anvelopa de vară va dura ceva mai mult și, având în vedere că, de obicei, folosiți anvelopa de vară o parte mai lungă a anului decât anvelopa de iarnă, sunt șanse să schimbați anvelopa allseason mai devreme decât anvelopa de vară. Dacă dețineți deja un al doilea set de roți pentru mașina dumneavoastră, trecerea la anvelopele allseason nu are de obicei prea mult sens din punct de vedere financiar, beneficiul fiind doar confortul. Pe de altă parte, fără un al doilea set de roți, utilizarea anvelopelor allseason are foarte mult sens – anvelopele se uzează prin schimbare, costă destul de mult să le schimbi de două ori pe an, așa că utilizarea anvelopelor allseason poate ajuta la reducerea unora dintre aceste costuri, chiar și cu prețul mai mare decât cel pe care îl au anvelopele de vară.

Testul distanței de frânare este aici ->

Rezultatele complete ale testului final sunt aici ->