Autozeitung a publicat testul anvelopelor de vară pentru 2024 – siguranța rămâne prioritatea principală

Autozeitung a publicat testul de anvelope de vară 2024, efectuat pe un BMW Seria 1 cu dimensiunea populară de 225/45 R17. Spre deosebire de alți testeri, Autozeitung acordă prioritate performanței la condus în detrimentul longevității și ecologiei, oferind un contrast plăcut față de testele din acest an.

Cu toate acestea, primul loc ocupat de Continental este în concordanță cu rezultatele altor teste, deoarece PremiumContact 7 combină performanțele excelente de conducere, durabilitatea peste medie și consumul redus de combustibil. Prioritățile testelor sunt ilustrate în mod clar de rezultatul obținut de Michelin Primacy 4+– a ocupat locul al doilea în testul ADAC, a câștigat testul Autobild, dar a trebuit să se mulțumească cu locul al șaptelea aici din cauza priorităților diferite. Deși Michelin are cel mai mare kilometraj și cea mai mică rezistență la rulare, ceea ce influențează direct consumul de combustibil, în acest test, acești factori cântăresc mai puțin de 10% din nota totală. În mod ironic, premiul “recomandat pentru economisirea combustibilului” a revenit anvelopei de pe ultimul loc nouă, Bridgestone Turanza 6, care a egalat Michelin în ceea ce privește rezistența la rulare, dar s-a comportat ceva mai bine pe suprafețe umede. Cu toate acestea, acest premiu nu este pe deplin justificat în cadrul testului, deoarece datele sugerează că și Michelin l-ar merita.

Continental PremiumContact 7, câștigătorul acestui test

Revenind la rezultate – alte două anvelope au primit calificativul “foarte recomandat”, în afară de câștigător: Pirelli Cinturato P7 C2, care a egalat Continental pe uscat și a fost pe locul al doilea la limită pe carosabil umed, oferind un caracter foarte sportiv în comparație cu concurenții săi. Al doilea calificativ “foarte recomandat” a revenit anvelopei Firestone Roadhawk 2, clasată pe locul cinci, datorită prețului său scăzut și performanțelor bune pe teren umed.

Chiar mai sus, pe locul al treilea, s-a situat și mai accesibil Hankook Ventus S1 Evo3, care a primit un calificativ “recomandat pentru valoarea excelentă”. Acesta se află foarte aproape de Pirelli pe carosabil umed și se comportă foarte bine pe suprafețe uscate, lipsindu-i doar o rezistență mai bună la rulare pentru un loc mai sus.

Merită menționat locul opt pentru cea mai ieftină anvelopă din test, Maxxis Premitra HP5, care a avut o performanță medie în toate categoriile și, având în vedere prețul său și celelalte rezultate ale testului, poate fi recomandată șoferilor puțin pretențioși, așa cum se poate vedea la compararea prețurilor pe site-ul nostru.

Rezultatele testelor și prețurile pot fi găsite aici ->